Kesä on vaihtunut syksyksi & olosuhteisiin nähden hommat ovat sujuneet hyvin ☺️
Kiitoksia vielä kaikille, jotka olette tilanneet lahjakortin & käyneet paikan päällä ! 😇🤗
Kuten on tapana sanoa: ”Muutos on väistämätöntä ”. Siksi olemme Hyvinvointikeskus Ryhdin henkilökunnan kanssa käyneet keskustelua tulevaisuudesta.
Ryhdillä pyrimme pitämään palvelujen tason mahdollisimman korkealla. Tämä tapahtuu hankkimalla lisää kokemusta & laadukasta tietoa hyvinvoinnista, mm. koulutuksien & itsenäisen opiskelun kautta. Jotta nämä onnistuisivat jatkossakin, olemme päättäneet nostaa hieman palveluiden hintoja.
Vernerin hierontojen hinnat siis nousevat, 9.11.2020 lähtien. Tätä ennen on mahdollisuus käydä hieronnassa tai tilata lahjakortti vanhalla hinnastolla, esim. Isänpäivälle tai Joululahjaksi.
Vaikka tilastollisesti Suomessa on parempi tilanne verrattuna moneen muuhun maahan, meidän pitää silti toimia yhdessä, jotta tilanne ei lähde menemään huonommaksi.
Toimin hallituksen & THL:n antamien reunaehtojen mukaan ja toivon asiakkaideni tekevän samoin.
Vastaanottoni on siis auki normaalisti ja verkkoajanvaraus on käytössä. Puhtaudesta & desinfioinnista olemme aina pitäneet huolta Ryhdillä. Tarkasta puhtaanapidosta pidämme huolta jatkossakin, desinfioimalla kosketuspinnat (mm. pöytätasot & ovenkahvat) monta kertaa päivässä. Asiakkaan toiveesta, voin käyttää asiakatilanteissa kasvomaskia. Kun asioit Ryhdin Hoitolan tilassa, riskit ovat matalat, sillä tiloissa ei ole yhtä aikaa montaa henkilöä (max. 4 hlö odotusaulassa).
OHJEITA ASIAKKAILLE:
JÄTÄTHÄN SAAPUMATTA HOITOON, mikäli olet flunssassa, sinulla on flunssan oireita tai joku perheenjäsenistäsi on kipeä.
ULKOMAILTA tulleita henkilöitä pyydetään pysymään poissa vastaanotolta suositellun varoajan 14vrk, jotta pöpöt eivät pääse leviämään.
Saapuessasi Ryhdille, huolehdi omasta hygieniasta pesemällä kädet ja/tai käyttämällä tarjoamaamme käsidesiä. Desinfioi kädet myös lähtiessäsi.
Aivasta & yski olkavarteesi tai käsipyyhepaperiin. Heitä käsipyyhepaperi roskiin & desinfioi kädet.
PERUUTUKSEN voit tehdä lyhyelläkin varoitusajalla, lähettämällä viestin ”Ota yhteyttä” -sivun kautta tai soittamalla Ryhdille: 040 0517766
Perutuista ajoista EI koidu lisäveloituksia, mikäli syynä on positiivinen koronatesti, karanteeni tai hengitystietulehduksen oireet.
Varaa uusi aika vasta kun olet täysin oireeton.
Näinä aikoina yhteishenki & tuki ovat todella tärkeitä. Mikäli et pääse vastaanotolle & haluat tukea toimintaani, lahjakorttien hankita onnistuu kätevästi verkon kautta:
Moni on varmaan huomannutkin, että toimipiste vaihtui kesäkuun alussa. Tässä vaiheessa voin todeta, että olen todella tyytyväinen Ryhdin tiloihin & ilmapiiriin.
Joten uuden toimipisteen & Juhannuksen kunniaksi pistetään pitkästä aikaa pystyyn Kesäarvonta
Kolme onnekasta saavat 2 kpl 60 min hierontalahjakorttia Voit pitää lahjakortit itselläsi tai lahjoittaa toisen läheiselle, tuttavalle tai kenelle vaan
Osallistut arvontaan kommentoimalla Facebook-sivujeni ”Juhannusarvonta” -julkaisuun, että kennelle haluaisit lahjakortin lahjoittaa Itsensä voi myös mainita
Julkaisua saa jakaa
Facebook-sivuista kannattaa myös tykätä, sillä aion tulevaisuudessakin järjestää arvontoja sekä julkaista informatiivisia artikkeleita fyysiseen hyvinvointiin liittyen
Kolme 2 x 60 min lahjakorttia arvotaan 1.7.2019 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
kuten viime artikkelissa mainitsin, ensimmäinen vuosi Niiralassa sujui hyvin. Olen toiminut yrittäjänä viimeiset 6 vuotta, niin sivu- sekä päätoimisesti. Tässä vaiheessa voin todeta, että vuosi 2017 on yksi parhaimpien joukossa.
Loistava vuosi jatkuu positiivisten muutosten & uusien mahdollisuuksien merkeissä 😊
Arkisen aherruksen ohessa on hyvä seurata mitä ympärillä tapahtuu ja mitä mahdollisuuksia avautuu lähistöllä.
Paikallinen hyvinvointiin, sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen erikoitunut yritys: Kuopion UrheiluFysio Oy haki tänä syksynä tiimiinsä vahvistusta. Alustavissa neuvotteluissa huomasimme, että jaamme samat arvot ja toimintaperiaatteet. Aloitimme yhteistyön lokakuun alussa.
Koska Kuopion UrheiluFysiolla pystyn tekemään täyttä työviikkoa ja yhteistyön kautta avautuu lisämahdollisuuksia fysioterapian & hieronnan saralla, aioin siirtyä työskentelemään UrheiluFysiolle täysipäiväisesti, tammikuussa 2018.
Miten loppuvuoden työkuviot menevät?
Mikäli olet ostanut läheisellesi lahjakortin tai olet itse saanut lahjakortin mikä on vielä tämän vuoden loppuun voimassa, niin ei hätää.
Vielä marras- sekä joulukuun aikana työskentelen osan viikosta Niiralassa ja osan viikosta UrheiluFysiolla. Eli pystyt hyödyntämään Niiralassa käyvän sarja-/lahjakortin viimeistään joulukuussa 2017.
Jos haluat jatkossa hankkia lähimmäisellesi lahjakortin minun käsittelyyni (mm. pukinkonttiin 🎅😉), niin hanki kortti kätevästi Kuopion UrheiluFysiolta. UrheiluFysion vastaanotossa myynnissä myös 5 ja 10 kerran sarjakortteja.
Yksittäiset lahjakortit ovat voimassa 6 kk.
Sarjakortit ovat voimassa 12 kk.
(HUOM. Lahjakorttia hankkiessa, ota yhteyttä UrheiluFysion vastaanottoon. Näin varmistat, että korttia hankkiessa paikan päältä löytyy henkilökuntaa.)
050 430 6545
email: info(a)kuopionurheilufysio.com
Vakioasiakkaat sekä uudet tuttavuudet, olette tervetulleita uusiin toimitiloihini Kuopion keskustaan.
Puijonkatu 26-28, 70110 Kuopio
Aikojen varaus onnistuu kätevästi Kuopion UrheiluFysion nettisivuilta sekä puhelimitse:
(HUOM. koska UrheiluFysiolla on oma asiakastietojärjestelmänsä, niin saavu ensimmäisellä kerralla 10-5 min aikaisemmin. Näin ennätät ennen fysioterapian/hieronnan alkua täyttää UrheiluFysion asiakastietolomakkeen.)
🤗❄Loistavaa talven alkua kaikille & tervetuloa käymään ❄🤗
Tänään on vierähtänyt tasan vuosi siitä, kun aloitin työskentelemään tmi HK Fysion tiloissa Niiralassa. Vuosi meni ohi hujauksessa, mutta siihen mahtuu paljon tapahtumia ja uuden oppimista.
Vuosi sitten olin hieman sekalaisissa tunnelmissa. Pitkän suunnittelutyön ja neuvottelujen jälkeen olin innoissani uusista toimitiloista, mutta samaan aikaan takaraivossa jyskytti pieni jännitys. Muutoksen mukana tulee paljon riskejä, jotka voivat vaikeuttaa työssä jaksamista ja toimeentuloa.
On ilo kuitenkin ilmoittaa, että ensimmäisen vuoden jälkeen olen todella tyytyväinen päätökseeni. Kollegani kanssa yhteistyö ja tilojen jakaminen on sujunut loistavasti ja olemme oppineet toisiltamme paljon uutta. Teemme molemmat töitä suurella sydämellä ja haluamme jatkossakin tehdä laadukasta työtä asiakkaiden hyvinvoinnin kehittämiseksi.
Vakioasiakkaani ovat myös olleet tyytyväisiä uusiin tiloihin ja valtaosa uusista asiakkaista on halunnut jatkaa yhteistyötä ensimmäisen käynnin jälkeen. Viime syksynä julkaistujen nettisivujen Google -näkyvyys on kehittynyt roimasti. Uudet asiakkaat ovat löytäneet minut helposti tänä syksynä, kun ovat hakeneet Googlen kautta Kuopion alueelta fysioterapeuttia ja/tai hierojaa. Myös paikallisen ”puskaradion” kautta on hyvä kello soinut ja yhteydenottoja tullut reilusti sitä kautta.
Vuosipäivänä ulkoilma on sateisen syksyn harmaa, mutta tulevaisuus näyttää kirkkaalta ☀😎
Vaikka ensimmäinen vuosi näyttää jälkeen päin katsottuna hyvältä, on pidettävä katse tulevaisuudessa. Toimintaa sekä osaamista voi aina kehittää ja vakaalta pohjalta kehittymistä pystyy jatkamaan rauhallisin mielin.
Mitä mieltä olet toiminnastani tähän mennessä ja miten sitä voisi kehittää? Laita palautetta/ehdotuksia artikkelin alaosaan tai vernerihast.com/ota-yhteytta/
Haluan kiittää kaikkia asiakkaita onnistuneesta vuodesta, joten kaikilla on mahdollisuus hyödyntää seuraava kampanja:
Onnittele Verneriä käyntisi yhteydessä ensimmäisestä vuodesta, niin saat -15% alennuksen yhdestä fysioterapia- tai hierontakerrasta.
Muistan kuulleeni ensimmäistä kertaa putkirullauksesta vuonna 2010 hierontaopintojen aikana. Siitä lähtien putkirullauksen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Vastaanotolla huomaa, että merkittävä osa asiakkaista omistaa jonkinlaisen putkirullan. Itsekin olen hankkinut sekä saanut erilaisia rullia joulu- ja syntymäpäivälahjaksi. Rullaus on tällä hetkellä myös yksi yleisimmistä puheenaiheista fysioterapian & hieronnan yhteydessä.
Jos rullaus on vieras aihe, niin asiakkaat yleensä tiedustelevat:
Mitä hyötyä rullauksesta on?
Kannattako minun ostaa rulla?
Tähän liittyen YouTube-käyttäjä PictureFit julkaisi reilu kuukausi sitten videon. PictureFit:n takana oleva herra tekee tutkittuun näyttöön perustuvia videoita liikunnasta ja ravitsemuksesta. Videoiden viihdearvoa lisäävät havainnollistavat sekä viihdyttävät piirrustukset. Olen seurannut PictureFittiä yli vuoden ajan ja terveysalan ammattilaisen näkökulmasta sisältö on todella laadukasta ja viihdettäkin on sopivasti upotettu sekaan.
Mikäli englanniksi tehty hyvinvointiin & liikuntaan liittyvä tieto uppoaa hyvin, niin suosittelen tilamaan PictureFit:n YouTube-kanavan ja seuramaan häntä hänen muissa sosiaalisissa medioissaan:
Please Like and Subscribe! ******************************************************************
PictureFit:n ’’putkirullaus’’ -videolla on hyvin tiivistetty tämän hetken näyttöön perustuva tieto Self Myofascial Release -tekniikasta (SMR). Yleinen SMR:n muoto on lihasten ja/tai lihaskalvojen käsittely erilaisten putkien, pallojen ja muiden välineiden avulla.
Tieteen saralla ei olla täysin yhtä mieltä vaikuttaako SMR enemmän lihaksiin vai lihaksia ympäröiviin lihaskalvoihin. Yhden teorian mukaan SMR:n hyödyt olisivat enemmän hermostosta johtuvia. Eli kun lihaksia rullataan, käsittely kohdistuu myös painetta aistiviin mekanoreseptoreihin. Tästä johtuen verenkierto vilkastuu paikallisesti ja stressihormonien tasot (mm. kortisoli) laskevat.
Vaikka aivan tarkkaa SMR:n vaikutusmekanismia ei tiedetä, niin tutkimuksissa on havaittu tiettyjä rullaamisen kautta tulevia hyötyjä.
Rullaamisen on osoitettu lisäävän liikkuvuutta, useammissa tutkimuksissa.
Yhdessä tutkimuksessa vertailtiin kahta ryhmää. Toinen ryhmä teki staattisia venytyksiä (pitkiä paikallaan tehtäviä venytyksiä) ja toinen ryhmä teki staattisten venytysten lisäksi putkirullausta alaraajoille. Lopputuloksena havaittiin, että lonkkien liikkuvuus kehittyi keskimäärin tuplasti niillä, jotka putkirullasivat venytysten lisäksi.
On myös todettu, että jos takareisi kiristää, jalkapohjan rullaaminen tennispallolla lisää usein takareiden venyvyyttä välittömästi.
Toinen mielenkiintoinen löydös on se, että nilkan liikkuvuutta on saatu lisättyä vastakkaisen alaraajan lihaksia/kalvoja rullaamalla. Yksi mahdollinen selitys näille lopputuloksille on kehon kalvorakenteet. Kalvorakenteet ympäröivät lihasten lisäksi koko kehon päästä varpaisiin. Eli jos yksi osa kalvostosta käsitellään, niin se mahdollisesti vaikuttaa myös ylempänä ja alempana oleviin pehmytkudoksiin.
Tämän hetkisen tiedon mukaan SMR:lla ei ole suoranaisia suorituskykyä kehittäviä vaikutuksia. Juuri ennen liikuntasuoritusta rullaminen ei lisää lihasten suorituskykyä, mutta se ei myöskään sitä heikennä.
Toki jos suorituskykyä heikentävät lyhentyneet lihakset/kalvot, niiden pituuden lisääntyminen mahdollistaa laajempien liikeratojen toteutuksen liikunnan aikana. Tällöin parempi liikkuvuus on osa parempaa suorituskykyä. Eli, mikäli kehon aktiivinen liikkuvuus ei ole suoritukseen nähden riittävällä tasolla, kannattaa rullata tiukat lihakset/kalvot ennen suoritusta.
Palaudu nopeammin & lihaskivut kuriin rullauksella
Rullauksen on havaittu epäsuorasti avustavan suorituskykyä nopeuttamalla fyysisistä suorituksista palautumista ja lieventämällä treenin jälkeistä kipua. Tutkimuksissa on havaittu, että urheilijat pystyivät rullauksen avulla tekemään useammin räjähtäviä suorituksia samalla tehokkuudella (esim. korkeushyppyä & pikajuoksua). SMR:n avulla on myös saatu vähennettyä merkittävästi fyysisen harjoittelun jälkeistä lihasarkuutta (engl. delayed onset muscle soreness, aka DOMS). Varsinkin kun rullaus toteutettiin heti liikuntasuorituksen jälkeen.
Saatavilla olevan tiedon perusteella voisi todeta, että jäykät ja aktiivisesti liikuntaa harrastavat voivat hyötyä paljon rullaamisesta.
Putkirullaus on loistava lisä liikkuvuusharjoitteluun, erilaisten venyttelyiden ja aktiivisten harjoitteiden oheen.
Itse olen putkirullailut aktiivisesti useamman vuoden. Keho on lapsuudesta asti ollut jäykkä ja venyttelyt ovat vain hetkellisesti lisänneet liikkuvuutta. Aktiivisen venyttelyn sekä putkirullauksen avulla olen pystynyt kehittämään liikkuvuuttani ja taivun mm. kuntosalilla niin, että pystyn suorittamaan harjoitukset täysillä liikeradoilla. Koen, että putkirullauksella olen pystynyt säilyttämään liikkuvuuteni nykyisellä tasolla, toisin kun pelkillä venytyksillä.
Suosittelen siis rullausta lämpimästi 🙂
Miten rullata?
Tutkimuksissa suositellaan rullausta 10-20 minuuttia kerrallaan, 1-2 kertaa päivässä. Lihasarkuuden lievenemistä ja palautumisen nopeutumista näyttäisi tehostavan liikuntasuorituksen jälkeinen rullaus.
Rullauksen voi toteuttaa 10 min ennen liikuntasuoritusta, mistä voi saada välittömiä liikkuvuuden lisääntymishyötyjä.
Yhtä lihasta tulisi rullata vähintään 10-20 sekunnin ajan ja paineen tulisi olla siedettävä. Rullauksen ei yleensä suositella olevan niin kovaa, että se aiheuttaa sietämätöntä kipua. Liian kova rullaaminen voi rasittaa lihaksia ja kalvoja entisestään. Rullauksen voimakkuutta voi säätää erilaisilla kehon asennoilla. Tätä varten on valmistettu pehmeämpiä ja todella kovia rullia, jotta jokainen voi rullata itselleen siedettävällä voimalla.
Mikäli haluatte lisää tietoa rullauksen toteutuksesta & tekniikoista, laittakaa palautetta artikkelin alaosaan tai Facebook-julkaisun kommentteihin.
Jos et omista rullaukseen tarvittavia välineitä, niin Niiralan toimitiloista löytyy 😉
Tämän kuun keleistä on välillä hankala sanoa mitä vuoden aikaa eletään 🌧 🌨mutta kyllä se kesäaurinkokin on välillä suostunut näyttäytymään 🌤🌞
Jos ei ole optimaalinen rantakeli, niin voi kesällä hemmotella itseään mm. hieronnalla 😊
Siksi pistetään kesäkuuksi pystyyn arvonta 🌞😎
Osallistujien kesken arvotaan 5 kpl 100 min hierontalahjakorttia 😎🌞
Osallistut arvontaan tykkäämällä ja kommentoimalla Facebook sivujen ”Kesäarvonta” -julkaisua.
Julkaisua saa myös jakaa 😋
Myös Facebook-sivuista kannattaa tykätä, sillä aion tulevaisuudessakin järjestää arvontoja sekä julkaista informatiivisia artikkeleita fyysiseen hyvinvointiin liittyen 😊
Arvonta suoritetaan 1.7.2017 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
Minun ja Reinon yhteistyö sai paljon positiivista palautetta 🙂
Joten yleisön pyynnöstä kokoonnuimme Reinon kanssa jälleen Niiralaan uuden videon merkeissä:
Reino on pitempään pohtinut nivelten liikkeeseen liittyvää ääntelyä ja hän ei ole ainoa.
Hierojana ja fysioterapeuttina toimiessani, nivelten liikkeisiin liittyvät äänet ovat yleinen keskustelun aihe vastaanotolla:
Mistä äänet johtuvat?
Ovatko ne vaarallisia?
Pitääkö käydä lääkärissä?
Olen vuosien varrella opiskellut niveliin liittyvää ääntelyä, sekä keskustellut eri tuki- ja liikuntaelimistöön erikoistuneen ammattilaisen kanssa.
Ymmärrys nivelten ääntelyyn on lisääntynyt 2000-luvulla mm. tieteellisten katsausten kautta ja viime vuosina aiheesta on kirjoitettu artikkeleita myös valtamediassa.
Yleisinä pidettyjä nivelten ääntelyn syitä:
Nivelen sisällä olevan kaasun purkautumisesta.
Niveltä ympäröivän kalvon sisällä on nestettä ja kaasua. Nivelen liikkeen kautta, nivelen sisällä olevan kaasun purkautuminen kuulostaa yleensä ”naksahtavalta”. Kaasun purkautumisesta johtuva ”naksuminen” yleensä lievenee hetken päästä, sillä kaasun muodostuminen niveleen uudestaan kestää jonkin aikaa. Tämä prosessi ei ole tavallisesta poikkeavaa ja pidetään vaarattomana ilmiönä.
Kireiden nivelsiteiden ja jänteiden liikkuminen muita rakenteita vasten.
Nivelsiteet yhdistävät kaksi nivelen muodostukseen osallistuvaa luuta toisiinsa. Lihakset liikuttavat luita nivelten yli kulkevien jänteiden välityksellä. Jänteiden ja nivelsiteinen yhteinen tehtävä on tukea niveltä. Lyhentynyt lihas voi kiristää jännettä niin, että liikkeen aikana tapahtuva kontakti ympärillä oleviin rakenteisiin aiheuttaa ääntelyä. Kun lyhentynyt lihas saadaan palautettua normaaliin lepopituuteen, jänteistä johtuva ääntely yleensä lievenee. Lihas on yleensä normaalissa lepotilassa, kun siinä on riittävästi voimaa ja sillä pystytään suorittamaan liikkeitä täydellä liikeradalla.
Myös epäergonominen liike voi aiheuttaa nivelen ääntelyä. Asiakkaiden kanssa työskennellessä olen huomannut, kun arkielämässä tai liikunnassa suoritetut liikkeet suoritetaan ergonomisemmin, nivelten ääntely on vähentynyt.
Monet asiakkaani ovat olleet huolissaan siitä, että ääni on merkki sairaudesta tai muusta niveleen liittyvästä vaivasta. Ääni itsessään ei välttämättä ole merkki nivelen sisäisistä rakenteelisista muutoksista. Yleinen linjaus on, jos äänen lisäksi ei ilmene kipua, ei ole syytä huolestua. Nivelen ääntely voi liittyä rustopintojen ja (polven kohdalla) nivelkierrukoiden muutoksiin. Näiden muutosten yhteydessä voi esiintyä ääntelyn lisäksi myös kipua. Nivelen muutokset voidaan diagnosoida eri kuvantamistekniikoilla (mm. röntgen ja magneetti).
Lyhyt yhteenveto:
Kivuton nivelen ääntely on yleensä vaaratonta.
Mikäli nivelen ääntelyn lisäksi koet kipua, turvotusta, lukkiutumista tai epävakautta, ota yhteyttä lääkäriin.
Reinon polven ääntely on vaivannut häntä yli vuoden, joten käymme videolla tarkemmin läpi mitkä asiat voivat vaikuttaa hänen kohdallaan nivelen ääntelyyn ja mitä hän voi tehdä tulevaisuudessa, jotta ääntely mahdollisesti vähentyisi.
Muutama otos tutkimisen lomasta
Löydösten läpikäyntiä
Lopuksi hieman selän ergonomista asentoa kyykätessä